Roomvierkantjes

voor 20 stuks

  • 60 g ei
  • 100 g boter
  • 80 g eiwit
  • 45 g suiker
  • poedersuiker
    • voor de banketbakkersroom:
  • 200 g melk
  • 50 g suiker
  • 16 g bloem
  • 1 klein ei
 
    • voor de harde wenerdeeg
  • 100 g suiker
  • 150 g boter
  • 1 klein ei
  • snufje zout
  • rasp van ¼ citroen
  • 300 g bloem

Voor het deeg:
meng de boter met de suiker, citroenrasp en het zout goed door elkaar.
Voeg het ei toe, meng en voeg de bloem toe.
Laat dit deeg 3 uur in de koelkast afkoelen.

Voor de banketbakkersroom:
meng de bloem met een beetje van de suiker.
Voeg een beetje melk toe en meng het ei erdoor tot een glad papje ontstaat.
Breng de rest van de melk en de suiker aan de kook.
Voeg als dit kookt het eipapje toe en blijf roeren boven het vuur tot er een dikke vlaontstaat.
Laat dit even goed pruttelen.
Haal van het vuur en laat het afgedekt met een stukje plastic folie afkoelen.

Rol het deeg uit tot een lap van 16 x 25 cm.
Prik met een vork hier en daar gaatjes en bak gedurende 12 minuten op 175 °C.
Als er blaasjes ontstaan of het deeg gaat rijzen, druk dit dan weer met een stukje keukenpapierplat en laat verder bakken.
Klop ondertussen voor de roomvulling, de banketbakkersroom de boter en het ei luchtig.
Klop het eiwit met de suiker stijf en spatel het door het boter/eimengsel.
Verdeel dit mengsel over de deegbodem en bak het op 200 °C in 15 minuten gaar en bruin.
Snij het baksel na het afkoelen in vierkantjes van 5 x 5 cm.
Bestrooi met poedersuiker.

Bron: NN

Terug