Rookworsttaart

  • 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 300 g prei
  • 2 eetl. olie
  • 1½ eetl. kerriepoeder
  • 3 eetl. rozijnen
  • 3 eieren
  • ⅛ l slagroom
  • zout
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 500 g hertenrookworst
  • bloem voor het uitrollen van deeg
  • 1 lage taartvorm, Ø 26 cm

Bladerdeeg op het aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Preien schoonmaken en in dunne ringen snijden, nogmaals goed wassen.
In braadpan olie verhitten.
Prei met kerriepoeder in ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
Rozijnen erdoor scheppen.
Iets af laten koelen.
In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en geraspte kaas.
Prei-kerriemengsel door eimengsel scheppen.
Rookworsten in plakjes snijden.
Aanrecht bestuiven met wat bloem.
Plakjes bladerdeeg op elkaar erop leggen en uitrollen tot een ronde lap van ca. 30 cm.
Taartvorm invetten bekleden met deeg.
Randen goed aandrukken.
Overtollig deeg langs de randen wegsnijden.
Bodem dakpansgewijs bedekken met de helft van de plakjes rookworst.
Ei-preimengsel erover verdelen.
Rest van plakjes rookworst dakpansgewijs in ei-preimengsel leggen.
Tot gebruik afgedekt in de koelkast zeilen.
Oven voorverwarmen op 225 °C.
Taartvorm iets onder het midden van de oven in ca. 30 minuten bruin en gaar bakken.
Als de taart te bruin wordt de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie.

Bron: Hertenhouderij 't Keerpunt

Terug