voor 6 - 8 personen
|
|
Doe de bloem, eieren, boter, suiker en het zout in een keukenmachine en draai snel tot een kruimelig deeg(of snijd de boter met twee tafelmessen door de andere ingrediënten heen).
Kneed het kort door en maak een bal.
Pak hem in folie en leg hem een uur in de koelkast.
Ris de bessen en schep ze om met 100 gram suiker.
Zet weg; koel hoeft niet.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een taartvorm van 24 - 28 cm doorsnee in en verdeel het deeg erover.
Maak een randje.
Leg er een passend stuk bakpapier in en vul de taart met droge bonen of kikkererwten of een andere‘blinde vulling’.
Bak de taart 10 minuten.
Maak in die tijd crème: klop 2 eetlepels bloem glad met 1 ei.
Roer er dan eerst de 50 gram suiker en daarna de room door.
Verwijder de vulling en het bakpapier.
Schenk de crème in de taart en bak hem 5 minuten.
Verdeel daarna de bessen over de crème en bak de taart circa 20 minuten.