Rijsttaartjes

Rijsttaartjes

voor 5 porties

  • 65 g dessertrijst
  • 90 g suiker
  • 22 g puddingpoeder (vanille)
  • 1 ei
  • enkele druppels vanille-aroma
  • 50 cl melk
  • 5 kleine bladerdeeg velletjes

Neem ⅘ van de melk en breng dit aan de kook met de rijst op een matig vuur (regelmatig roeren).
Zodra het begint te koken, vuur minderen en laten pruttelen tot ¾ van de melk is geabsorbeerd.
Ondertussen 5 gebakvormpjes (rond gekartelde) insmeren met boter en wat bestuiven met bloem. Het bladerdeeg in de vormpjes leggen (goed aandrukken aan de rand).
Los nu het puddingpoeder op in de rest van de melk (⅕ hadden we apart gehouden).
Doe nu de suiker, de aroma en het mengsel van puddingpoeder bij de rijst.
Zet de pan op een zacht vuurtje - blijf roeren tot er binding ontstaat.
Laat wat afkoelen.
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Ei scheiden en het eigeel door het mengsel roeren.
Eiwit stevig opkloppen en daarna door het mengsel spatelen.
Vul de vormpjes en zet in de oven voor ongeveer 25 minuutjes.
Laat afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes.

Serveersuggesties
Als dessert; gebakjes in de helft met een toef slagroom en een leuk chocolaatje erbij.

Bron: Clara Adrienne
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug