Rempejeh

pikante pindakoekjes

  • 35 à 40 cl kokosmelk of 1 blikje santen
  • 100 à 200 g gezouten pinda's
  • 9 eetl. rijstmeel
  • 50 cl slaolie om te frituren
  • 4 eetl. zelfrijzend bakmeel
    • voor de bumbus
  • 1 theel. kunyit
  • 2 theel. knoflookpoeder
  • 2 theel. ketumbar
  • zout naar smaak
  • 1 eetl. sambal ulek

Maak met de santen, rijstmeel en bakmeel een beslag, iets dunner dan pannekoekenbeslag.
Voeg de bumbus toe en meng alles goed totdat alles opgelost is in het beslag.
Doe de gezouten pinda's erbij.
Laat in een wadjan of frituurpan de slaolie goed heet worden.
Laat een flinke eetlepel beslag in de slaolie glijden.
Druk de koeken iets aan, laat ze aan beide zijden bruin worden en laat ze hierna uitlekken.

Bron: Indisch kookboek

Terug