Raw brownie met avocado-topping

Raw brownie met avocado-topping

voor 8 personen

  • 150 g hazelnoten
  • 100 g walnoten
  • 400 g Medjoul dadels, ongeveer 20 flinke, ontpit
  • 65 g raw cacaopoeder
  • 1 vanilleboon
  • ¼ theel. zeezout
  • 50 g pecannoten
  • 2 eetl. raw cacaonibs
  • optioneel: 1 tot 2 theel. spirulina poeder
    • chocolade avocado-topping
  • 2 rijpe avocado’s
  • 10 medjoul dadels, ontpit en fijngesneden
  • 2 eetl. extra vierge kokosolie
  • 6 eetl. raw cacao poeder
  • snuf zeezout

Doe de walnoten en hazelnoten in een keukenmachine (met S mes) en maal tot een grof ‘meel’.
Voeg de (ontpitte) medjoul dadels, raw cacao poeder, merg uit de vanilleboon, zeezout en spirulina (mits je dit gebruikt) toe en meng tot een kleverig, samenhangend deeg dat gemakkelijk aan elkaar blijft plakken.
Hak de pecannoten in stukjes en roer deze, samen met de cacao nibs door het brownie ‘beslag’ en druk het mengsel goed aan in een met bakpapier beklede brownie-vorm.
Zet de brownievorm even in de vriezer om op te stijven.
Ga nu verder met de topping: doe alle ingrediënten (behalve de garnering) in een keukenmachine (met S-mes) en laat dit draaien totdat er een egaal en romig mengsel is ontstaan.
Vind je de topping niet zoet genoeg?
Voeg dan nog een paar extra dadels of wat ahornsiroop toe.
Bestrijk de brownie met de avocado-topping, bestrooi met garnering naar keuze en snijd de brownie in stukjes.
Bewaar de brownie (inclusief topping) goed afgesloten maximaal 2 dagen in de koelkast of vries ze in (ze zijn dan langer houdbaar).
Zonder topping is de brownie zeker 4 weken houdbaar in de koelkast en nog langer in de vriezer.

Tip
Spirulina heeft invloed op de kleur en smaak van de brownie; wees er dus voorzichtig mee.

Bron: Ekoplaza

Terug