|
|
Voor een taart van ca. 24 cm Ø.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maanzaad malen wij in een koffiemolen.
Kook de geschilde stukjes rabarber kort in pakweg 20 cl water en die eetlepel suiker.
Niet te lang!
Het wordt snel moes.
Afgieten en de rabarber in een zeef uit laten lekken.
Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er uit (dit gaan we gebruiken).
Mix de roomboter met de rietsuiker.
Mix de eieren er door heen tot een gladde crème is.
Meng de bakpoeder door de gezeefde bloem, meng de kokosvlokken en maanzaad erdoorheen.
En een sufje zout.
Dit mixt u vervolgens met de vanillemerg en botercrème tot een mooi, glad en ietwat dik beslag.
Schep de uitgelekte stukken rabarber er door.
Breng alles over in een ingevette taartvorm – wij bekleden het met bakpapier.
Bak het ca. 45 minuten in een oven op 180 °C.
Als de taart uit de oven komt, er poedersuiker over strooien, dat wordt wat knisperig.
Opmerkingen
Rabarber mag meer.
En misschien wel als een laag in de taart – dus eerst wat deeg aanbrengen, dan rabarber en dan de rest van het deeg.
Of de taart horizontaal doorsnijden en er nog wat rabarbermoes tussen doen.
Poedersuiker hadden we er niet overheen gedaan.
Vanille is in het oorspronkelijke recept zakje vanillesuiker.
Er mag ook meer maanzaad in en misschien niet alles malen.
Bron: Neues aus der Gemüseküche (Pichler Verlag, Wenen)
Gepubliceerd door: MergenMetz