Rabarbertaart - I

rabarbertaart (3K)

  • 1 taartbodem van kruimeldeeg
  • 1 zakje vanillepudding
  • 800 g rabarber
  • 3 eetl. suiker
  • 1 cl vanillelikeur

Maak de vanillepudding zoals staat vermeld op de verpakking, maar gebruik wel maar een halve liter melk.
Laat afkoelen.
Rabarber schoon maken en in stukken snijden.
Stoof deze even aan met de suiker en likeur, evenzeer laten afkoelen.
Leg het deeg in een taartvorm en verdeel de pudding erover, vervolgens de rabarber.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 180 °C en bak deze ± 40 minuten.
Laat gedeeltelijk afkoelen in de taartvorm en zet het vervolgens op een rooster.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij


Rabarbertaart - II

    • voor het korstdeeg
  • 120 g boter
  • 60 g suiker
  • 210 g meel
  • 1 eierdooier
    • voor het schuim
  • 3 eiwitten
  • 100 g poedersuiker
    • voor de vulling
  • 700 g rabarber
  • 120 g suiker
  • 30 g maïszetmeel
  • 3 eetlepels water
  • 2 eierdooiers

Roer de boter en de suiker tot een romige massa.
Werk het meel, de eierdooier en zonodig water erdoor.
Kneed het deeg luchtig, rol het uit en bekleed er een vlaaiblik van 20 cm doorsnee mee, die op een omgekeerde bakplaat of koekvorm wordt gezet.
Bak het korstdeeg 'blind' (ongevuld) 20 à 25 minuten in een warme oven van 200 °C, tot het baksel goudbruin is.
Kook intussen de gesneden rabarber met de suiker en zonder water gaar en klop ze tot moes.
Roer de maizena glad met water en voeg dit toe en kook het moes totdat het dik is.
Klop de eierdooiers erdoor en giet het mengsel in de deegvorm.
Sla de eiwitten stijf, klop er geleidelijk de helft van de poedersuiker door en spatel de rest van de suiker erdoor.
Spuit of schep het schuim op het rabarbermoes en zet de taart nog 20 minuten in de oven (100 à 150 °C).
Serveren met slagroom.

Bron: Smulweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug