|
|
Ontdoe de rabarberstelen van blad en steelaanzet.
Veeg ze schoon c.q. was ze en droog ze.
Snijd ze in stukjes van pakweg 2 cm.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Open de kardemompeulen en vermaal de zaadjes met een vijzel.
Neem een ruime kom.
Doe de twee eieren erin, dus geel en eiwit, de vanille, de suiker en klop het met een garde schuimig.
Schep de yoghurt erdoor, de kardemompoeder, de bloem en het bakpoeder.
En pakweg de helft van de amandelen.
Tot een mooi glad beslag mengen.
Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier.
Spreidt het beslag daarover uit.
Dat wordt dus vrij dun, pakweg ½ cm, maar dik genoeg.
Verdeel de rabarberstukjes èn de resterende amandelen erover.
Schuif in het midden van de oven en bak gedurende drie kwartier.
Als het mooi bruin is uit de oven halen.
Bestrooi eventueel onmiddellijk met nog wat suiker (deden wij niet).
Af laten koelen en in stukken serveren, al dan niet met een kloeke dot slagroom.
Opmerkingen
Felix houdt van zoet; die gebruikt 100 gram basterdsuiker.
Wij hebben 50 gram oersuiker gebruikt.
In plaats van een vanillestokje kan ook (2 zakjes) vanillesuiker worden gebruikt.
Bron: Inspiraties: Felix Wilbrink en Smaakvrienden Fruit
Gepubliceerd door: MergenMetz