Rabarberjalousie

Rabarberjalousie

  • 1 biologische sinaasappel
  • 200 - 300 g rabarber
  • 80 g suiker (panela / oersuiker)
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • stukje amandelspijs

Verwarm de oven op 200 °C.
Rasp de sinaasappelschil een zesteur is handig.
Snijd de rabarber in kleine stukjes.
Doe rabarberstukjes en sinaasappelrasp in een pannetje en zet het op middelhoog vuur en voeg de suiker toe.
Als het goed is, is het vocht van de rabarber voldoende.
Anders een pietsje water toevoegen.
Als de rabarber zacht is geworden van het vuur halen.
Laat het in een zeef boven een kom wat uitlekken.
Diepvries bladerdeeg ontdooit snel.
Nu ligt het aan uw eigen creativiteit.

Rabarberjalousie
Reepjes bladerdeeg met spijs, met rabarber en één al dicht

U kunt elke plak onder plasticfolie (of een zak) met een deegroller wat vergroten en dan in twee gelijke delen snijden.
Een bovenkant en een onderkant.
In de bovenkant maakt u in de lengte een kerf.
U kunt de vier plakken bladerdeeg ook twee maal twee aan elkaar plakken, zodat u twee redelijke grote rechthoeken heeft.
De ene wordt de onderkant, de andere de bovenkant.
In de bovenkant maakt u over de breedte een aantal kerven (dus niet helemaal doorsnijden!) Dat hebben we niet gedaan.
Wij hebben kleine baksels gemaakt.

Rabarberjalousie
Net uit de oven

Leg de onderkant(en) op een bakplaat met bakpapier.
Snijd van de amandelspijs dunne plakjes.
Leg wat amandelspijs op de vier onderkanten, drapeer er een kloeke lepel rabarbermoes op, maar houd de randen vrij.
Leg de bovenkant eroverheen – de kerf of kerven opent zich door de bobbel rabarber – en druk de randen op de onderkant vast.
Smeer er wat van het uitgelekte rabarbervocht over en bak het 20 - 25 minuten op 200 °C.
Serveer.
U kunt er nog wat slagroom bij doen, maar dit is al zoet en lekker genoeg.

Bron: NRC (Marjoleine de Vos, 15 april 2010) die het heeft van Elle Eten
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug