Rabarbermuffins

voor 12 porties

Rabarbermuffins

  • 350 g rabarber
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 1 ei
  • 7½ cl plantaardige olie
  • 125 g suiker
  • 1 eetl. vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • 15 cl karnemelk
  • 250 g bloem
  • 2 theel. bakpoeder
  • poedersuiker, om te bestuiven

Was en maak de rabarber schoon en snijd in kleine stukjes.
Plaats kleine papieren cups in de vormen van een muffinbakplaat.
Was de sinaasappel in heet water, dep hem droog en rasp de schil.
Knijp het sap eruit.
Meng het ei met de geraspte schil, het sap, olie, suiker, vanillesuiker, zout en de karnemelk.
Meng in een mengkom de bloem met het bakpoeder.
Roer het ei-suiker-karnemelkmengsel snel door het bloemmengsel tot alle ingrediënten bevochtigd zijn.
Spatel de rabarber erdoor en verdeel het beslag over de papieren bakjes in de bakvorm.
Bak in de voorverwarmde oven op de middelste plank op 180 °C boven en onderwarmte in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Til de muffins voorzichtig uit de bakvorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Serveer bestrooid met poedersuiker.

Bron: BVEO
Gepubliceerd door: kraut &rüben

Terug