Rabarber-aardbeiencrumble

Rabarber-aardbeiencrumble

  • 500 g rabarber
  • 500 g aardbeien
  • 3 eetl. lijnzaadmeel
  • stevia naar smaak
  • 1 cup (glutenvrije) havermout (100 g)
  • 1 cup amandelmeel (ook 100 g ?)
  • 1 theel. kaneel
  • stevia naar smaak
  • 50 ml geurloze kokosolie

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Neem een ijsje om af te koelen.
Snij de rabarber fijn, maak de aardbeien schoon en snij ze in kleine/halve plakjes.
Meng dit samen met het lijnzaadmeel en stevia in een platte ovenschaal.
In een kleine kom meng je havermout, amandelmeel, kaneel en stevia.
Smelt de kokosolie en roer erdoor heen.
Vorm er met je vingers kruimels van.
Verdeel de kruimelmix over je ovenschaal en bak in zo'n 30 - 40 minuten mooi goudbruin.

Eventueel kun je ook nog gebroken walnoten door de kruimelmix doen. En de crumble serveren met slagroom. Of ijs. Of vanillevla. Maar dan kun je wel net zo goed gewoon bloem en suiker gebruiken. ;-)

Bron: De Plantaardige Keuken

Terug