Quinoacake met appel en walnoten

voor 6 personen

  • 100 g quinoa
  • 3 eetl. boter
  • 2 appels (Granny Smith)
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 150 g rietsuiker
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 50 g gebroken walnoten

Spoel de quinoa onder stromend water.
Bak even aan in een pan met wat boter.
Doe er 20 cl water bij en kook gaar in 5 minuten.
Haal van het vuur en laat nog 7 minuten zwellen.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Bak ze met de kaneel in boter.
Af laten koelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng rietsuiker met de 100 gram boter tot een romige massa.
Roer er de eieren onder, vervolgens de bloem en de gare quinoa.
Meng er de gebakken appeltjes en de noten door.
Giet het beslag in een met boter ingevette cakevorm.
Zet in de oven en laat het 45 minuten bakken
Omkieperen op een (taart-)rooster en af laten koelen.

Bron: De Keuken van Bolleken
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug