Pruimencrumble

Pruimencrumble

  • 800 g pruimen, gehalveerd en pit verwijderd
  • 50 g rietsuiker
  • 1 sinaasappel, de rasp
  • 1 theel. bloem
  • 1 theel. kaneel
  • ¼ theel. kardemom
    • voor de crumble
  • 160 g bloem
  • 150 g rietsuiker
  • 150 g boter
  • 60 g havermout
  • 50 g amandelmeel

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de pruimen in een ovenschaal.
Meng de sinaasappelrasp met de kaneel, kardemom en de theelepel bloem en verdeel dit over de pruimen.
Druppel ook 2 eetlepels water over de pruimen.
Doe alle 5 ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine en gebruik de pulse-knop totdat de massa bij elkaar komt.
Let erop dat je niet te lang door mengt.
Verdeel het deeg over de pruimen en zet de schaal in de oven.
Bak de crumble 30 à 40 minuten totdat hij mooi goudbruin is.
Laat 15 minuten staan voordat je de crumble serveert.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug