Pruimen clafoutis

pruimen_clafoutis (4K)

  • 6 eetl. poedersuiker
  • 14 rijpe pruimen
  • 3 eieren
  • 30 cl halfvolle melk
  • 75 g bloem
  • rasp van 1 citroen
  • ⅔ eetl. vanille-essence of 2 zakjes vanillesuiker
  • een snufje zout
  • 1 afgestreken theel. kaneelpoeder
  • 2 eetl. poedersuiker

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Beboter een geribbelde platte taartvorm van ca. 25 cm doorsnede en strooi een eetlepel poedersuiker over debodem.
Leg de pruimen (met de opengesneden kant naar beneden) dicht tegen elkaar aan in de taartvorm.
Strooi 2 eetlepels poedersuiker over de pruimen.
Meng de 3 overgebleven eetlepels poedersuiker met de melk, eieren, bloem, vanille, citroenrasp en het kaneelen zout tot een glad mengsel en giet dat over het fruit in de bakvorm.
Bak de clafoutis 50 minuten tot een uur in de voorverwarmde oven, of tot het stevig is en lichtbruin isgeworden.
Laat het nog 5 minuten afkoelen voordat het gesneden wordt.
Strooi er voor het opdienen nog wat poedersuiker over.

Bron: Odin recepten

Terug