|
|
Meng meel, boter en honing tot een homogeen deeg (eventueel in een keukenmachine).
Voeg indien nodig wat water toe.
Laat het deeg 30 minuten rusten.
Vet acht taartvormpjes van 10 of 12 cm Ø in.
Strooi wat bloem op je werkblad.
Rol het deeg hierop uit (ongeveer 3 mm dik).
Verdeel het deeg over de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier in de taart en leg hierop droge erwten of bonen.
Bak de taart ongeveer 20 minuten in een oven op 180 °C.
Verwijder het bakpapier en de erwten of bonen.
Laat de taartjes afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg het deeg in de taartvorm en prik er gelijkmatig gaatjes in met een vork.
Om de vulling te maken, stoom de pompoen gaar en laat in een vergiet uitlekken.
Druk lichtjes om het extra water uit te laten lopen.
Kluts zachtjes de eieren in een grote kom.
Doe de suiker, de kruiden en de room in een pannetje en breng zachtjes tot net aan het kookpunt.
Blijf ondertussen zachtjes roeren.
Voeg dit mengsel bij de eieren en roer zachtjes onder.
Voeg daarna geleidelijk en al roerend de pompoen toe.
Giet het mengsel over de taartvorm en bak 35 – 40 minuten in de voorverwarmde oven.
(Tot wanneer de vulling aan de randen naar omhoog is gekomen, maar nog smeuïg is aan de binnenkant van de taart.)
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
Serveer met een toefje slagroom.