Pompoenmuffins

Pompoenmuffins

voor 12 personen

  • 200 g pompoen
  • 170 g volkoren meel
  • 5 g bakingsoda
  • 2 theel. speculaaskruiden
  • 2 eieren
  • 100 g dadels zonder pit
  • 5 cl halfvolle melk
  • 1 citroen
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 12 halve pecannoten
  • muffin bakvorm en eventueel muffinvormpjes

Schil de pompoen en snijd hem in stukjes.
Kook de pompoenstukjes in weinig water in 10 minuten gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
Warm de oven voor op 180 °C.
Meng het volkorenmeel met het bakingsoda en de speculaaskruiden.
Mix de pompoenstukjes met de eieren, dadels, melk, citroenrasp en citroensap met een blender of staafmixer.
Giet het mengsel in een kom en roer de vloeibare margarine erdoorheen.
Voeg de volkorenmeelmix toe en spatel het erdoorheen.
Vul de muffinvormen met het beslag en duw in elke vorm een pecannoot.
Bak de muffins in het midden van de oven 20 minuten.
Prik met een (saté)prikker in een muffin.
Als deze er droog uitkomt zijn de muffins klaar.

Pompoen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug