Pompoen-kweepeer-koekjes

Pompoen-kweepeer-koekjes

  • 100 g boter
  • 200 g pompoen
  • 300 g boekweitmeel
  • 100 g bruine of kokosbloesemsuiker
  • flinke snuif nootmuskaat
  • ½ theel. koekkruiden of kaneel
  • 1 theel. bakpoeder
  • 80 g stevige kweepeerjam, of membrillo

Snijd de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
Snijd de pompoen in blokjes en kook in wat water tot boterzacht.
Laat uitlekken en afkoelen.
Voeg de boter, meel, suiker, nootmuskaat, koekkruiden en bakpoeder toe en kneed tot een stevig deeg.
Verwarm de oven voor op 160 °C (heteluchtstand).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep met een ijsschep bolletjes van het deeg en duw ze plat.
Bestrijk met een eetlepel van de jam.
Bak gedurende 25 minuten of tot de koekjes goudbruin kleuren aan de randjes.
Laat afkoelen.
Je kunt de koekjes minstens twee weken bewaren in een doos of glazen pot.

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief

Terug