|
|
Deze cake wordt lang in een oven op lage temperatuur gebakken.
Verwarm de oven voor op 130 °C.
Vet een broodvorm van circa 30 cm lang royaal in met boter, bekleed hem met bakpapier en bestrijk dat ook metboter.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukken van circa 2 cm.
Smelt 80 g boter in een anti aanbakpan, doe de honing erbij en laat die licht karameliseren.
Schep de peer daardoor.
Klop met een mixer de resterende boter met de suiker licht en romig.
Klop de eieren er een voor een door.
Meng de gemalen amandelen met de polenta, bloem en bakpoeder en doe het bij het mengsel van boter en ei.
Schep er voorzichtig de warme peren en honing door, samen met de citroenrasp.
Schep het beslag voorzichtig in de vorm, dek af met bakpapier.
Bak de cake 1 - 1¼ uur in de voorverwarmde oven.
Hij zal aan de bovenkant heel donker zijn.
Gerard en Ria Massalt