Pita broodjes

Pita broodjes

  • 250 g bloem
  • 15 cl lauwwarm water
  • snuf zout
  • ½ zakje gist van 7 g
  • 1 eetl. olijfolie
  • bakplaat met bakpapier
  • mixer met deeghaken

Doe de bloem met een snufje zout in een kom.
Meng het gist met het water.
Doe dit bij de bloem samen met de lepel olijfolie.
Mix dit met een mixer met deeghaken of met je handen goed door elkaar tot een soepel deeg en dek af met folie of een iets vochtige theedoek.
Laat dit vervolgens 1 uur rijzen.
Zet het deeg bij voorkeur in de buurt van de verwarming of een andere warme plek.
Verwarm de oven op 230 °C.
Kneed het deeg nog een keer kort door en verdeel in 6 gelijke stukken.
Maak er balletjes van en druk of rol ze uit op de bakplaat met bakpapier met behulp van wat bloem tot ½ cm dik.
Bak ze vervolgens 5 minuten af in de oven.
Je zult zien dat ze bol worden maar (als je ze dus er op tijd uit haalt) deze weer inzakken en je ze makkelijk open kunt snijden.

Tips
Mochten ze nog erg bleek zijn dan kun je ze ook even kort in een koekenpan of grillpan op hoog vuur bakken tot ze iets bruin zijn. Ik heb ook gelezen in sommige recepten dat je ze zelfs zonder oven kunt maken en meteen in de pan kunt bakken maar dat heb ik (nog) niet getest.
Vervang de bloem ook eens door volkoren meel of speltmeel voor een gezondere variant.
Je kunt ze ook goed verpakt invriezen en na het ontdooien nog even kort opwarmen in de oven broodrooster.

Bron: Leuke Recepten

Terug