|
|
Doe voor het deeg de boter, basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en meng door elkaar.
Meng het ei erdoor en voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe.
Kneed het tot een deeg, verpak in plasticfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kneed het deeg kort door en rol het vervolgens uit op een licht bebloemd werkblad tot een dikte van 5 mm.
Steek of snijd citrkels met een doorsnede van 7 cm uit het deeg en leg deze op de bakplaat.
Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi royaal met pinda’s.
Druk de pinda’s licht aan en bestrijk de koeken nogmaals met ei.
Bak de koeken in 15 - 20 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.
Doop de pindakoeken voor de helft in de gesmolten (getempereerde) chocolade, leg ze op een bakpapier en laat de chocolade stollen.
Hoe je chocolade stap voor stap doet tempereren lees je ook in de Koekjesbijbel.
Bron: Rutget bakt!, Koekjesbijbel
Gepubliceerd door: Leuke Recepten