Perziktaart

perziktaart (3K)

voor 8 punten

    • deeg
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 100 g basterdsuiker
  • 100 g koude boter, in 8 stukken
  • 200 g bloem
    • vulling
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 g gemalen amandelen
  • 10 cl slagroom
  • 8 platte perziken
  • 3 eetl. suiker om te strooien

Doe de ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine (geen blender) en draai tot het een bal begint te vormen.
Verdeel het deeg in een taartvorm van 22 of 24 cm doorsnee en maak een klein randje.
Zet de vorm een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 °C.
Breng een pan water aan de kook en doe de perziken er in.
Verplaats ze na 10 - 20 seconden naar een kom met koud water.
Trek dan de velletjes van de perziken af, snij ze in kwarten en verwijder de pit.
Klop de eieren met de suiker, de gemalen amandelen en de room glad.
(Geen gemalen amandelen? Maal zelf amandelsnippers fijn).
Verdeel het mengsel over de taart.
Verdeel er de stukken perzik over en bestrooi met de extra suiker.
Bak de taart tot hij mooi goudbruin kleurt, in circa 30 minuten.
Eet hem zo of met half geklopte room of ijs.
Koude Moscato d'Asti of Clairette de Die smaken er geweldig bij.

Bron: Onno Kleyn

Terug