Perzikencake

Perzikencake

  • 6 perziken, ontpit en in helften gesneden
  • 150 g suiker
  • 115 g boter, op kamertemperatuur
  • 140 g bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • eventueel 1 - 2 eetl. suiker

De oven voorverwarmen op 180 °C / gasoven stand 4.
Klop de suiker en de boter goed luchtig.
Zeef de bloem samen het bakpoeder en meng dit kort met het luchtige suiker/boter mengsel.
Klop de eieren met het zout erdoor.
Meng alles goed maar zo kort mogelijk.
Giet het beslag in een ingevette (spring)vorm en maak glad.
Bedek met de perziken (bolle kant naar boven) en bestrooi eventueel met 1 - 2 eetlepels suiker.
Bak 40 - 50 minuten in de voorverwarmde oven op de laagste richel.
De cake is lauwwarm het lekkerst.
Zeef er voor het opdienen nog wat poedersuiker over.

Bron: Odin

Terug