Perencake afgegarneerd met manderijntjes

perencake (2K)

  • 220 g boter
  • 250 g fijne suiker
  • 1 pakje vanille suiker
  • 1 wwtl. vanille pudding
  • 4 eieren
  • 250 g zelfreizende bloem
  • 1 blik peren
  • 2 manderijntjes
  • kaneel

Laat de boter zacht worden en voeg de suiker toe ook de vanille suiker en vanille pudding, klop dit zeergoed op.
De eieren erbij doen en alles goed opkloppen.
De bloem er gezeefd bij doen en mengen tot een homogene massa.
Het vocht van de peren gieten en droog deppen.
Manderijntjes van de schil ontdoen en in partjes verdelen.
Neem een taartvorm leg er bakpapier in en vul de bodem met het deeg, de in partjes gesneden peren over hetdeeg verdelen terug vullen met het deeg.
Als laatste de manderijntjes op het deeg leggen en bestrooien met kaneel.
Bak dit geheel in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 60 minuten.
Laat afkoelen in vorm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug