Gevulde pepernoten

  • 100 g bloem
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 1 eetl. koekkruiden
  • 50 g boter
  • 1 eetl. fijngehakte hazelnoten
  • 1 eetl. fijngehakte amandelen
  • 1 eetl.l honing
  • 3 eetl. fijne tafelsuiker
  • amandelspijs

Zeef de bloem met de basterdsuiker, zout en koekkruiden.
Snijd de boter er met 2 messen door en kneed het geheel daarna tot een soepel deeg.
Leg het deeg in plasticfolie ca. 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Vermeng de noten en de honing.
Verdeel het deeg in ca. 25 stukjes.
Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat amandelspijs op en vouw het deeg eromheen.
Bak de pepernoten op een bakplaat in het midden van de oven ca. 20 minuten en rol ze dan direct doortafelsuiker.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug