Peer kruimeltaart

Peer kruimeltaart

voor 24 stuks

  • 375 g zachte boter
  • 525 g bloem
  • 125 g gemalen hazelnotenpitten
  • 350 g suiker
  • 1,2 kg rijpe peren
  • 2 eetl. citroensap
  • 150 g Hokkaido pompoenvlees, zonder pitten
  • zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eetl. melk
  • 1 eetl. poedersuiker

Smelt 125 g boter, kneed tot kruimels met 125 g bloem, noten en 100 g suiker, eerst met de deeghaak van de handmixer, daarna met de handen.
Laat 30 minuten afkoelen.
Schil de peren, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze in de lengte in brede partjes, meng met citroensap.
Rasp de pompoen met de schil.
Klop de rest van de boter, de rest van de suiker, 1 mespunt zout en de vanillesuiker met de garde van een handmixer gedurende 10 minuten tot een romige massa.
Klop de eieren er een voor een door, ½ minuut per keer, tot ze goed gemengd zijn.
Meng de rest van de bloem en het bakpoeder en roer dit kort met de melk erdoor.
Meng de geraspte pompoen erdoor.
Spreid het deeg uit op een bakplaat (40 x 30 cm) bekleed met bakpapier.
Bedek met de plakjes peer.
Verdeel de crumble erover.
Bak in de hete oven op 200 °C (heteluchtoven 180 °C) op de middelste plank gedurende 35 minuten.
Serveer bestrooid met poedersuiker. Het smaakt het beste nog warm met een toef slagroom.

Tip
Strijk de notenkruimels losjes met uw handen over de cake, zodat ze vrij gelijkmatig verdeeld zijn.

Bron: essen & trinken

Terug