Pecantaart met rumcrème

voor een heleboel personen

Pecantaart met rumcrème

  • boter om in te vetten
  • 400 g mascarpone
  • 50 g poedersuiker
  • 6 eetl. bruine rum of iets meer
    • voor het deeg
  • 225 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 50 g suiker
  • 3 eidooiers
  • snuf zout
  •  
    • voor de vulling
  • 200 g pecannoten + 15 stuks extra
  • 200 g suiker
  • 100 g crème fraîche
  • 3 eiwitten

Splits de eieren en zorg dat er geen spoor eigeel bij het wit komt.
Doe de ingrediënten voor het deeg met de eidooiers in de keukenmachine (zonder dat walnotenkruim, natuurlijk!) en draai tot zich een bal begin te vormen.
Pak de bal in folie en leg een half uur in de koelkast.
Zet de oven aan op 180 °C.
Maal voor de vulling de noten tot kruim met de keukenmachine.
Meng de suiker en de crème fraîche.
Roer er het notenkruim door.
Klop apart met schoon materiaal de eiwitten stijf.
Spatel het notenmengsel door de eiwitten.
Beboter een lage taartvorm van circa 24 cm Ø en verdeel het deeg erover, met een rand.
Ik doe dat door kleine kluitjes uit te drukken; een lap uitrollen en verplaatsen lukt me niet.
Doe de vulling erin.
Bak 30 minuten; dek de bovenkant af met beboterde folie als hij te bruin wordt.
Laat afkoelen.
Roer de mascarpone los met de poedersuiker, rum en misschien wat water.
Verdeel over de taart en garneer met pecannoten.

Bron: Onno Kleyn

Terug