|
|
Schenk de maple siroop in een maatbeker en zet die in heet water tot de siroop iets dunner wordt of zet zeeven in de magnetron op vol vermogen, afhankelijk van dit vermogen ca. ¼ minuut.
Rooster de noten tot ze gaan ruiken, verdeel de warme noten over 2 brandschone, met heet water omgespoeldepotten, halveer het vanillestokje, schrap het merg eruit en verdeel merg en stokjes over de potten.
Schenk de maple siroop over de warme noten tot aan de rand van de potten, sluit de potten af en laat zeomgekeerd op een doek afkoelen.
Bewaar de potten op een droge plaats, onaangebroken blijft de inhoud minstens 1 jaar goed, aangebroken pottenin de koelkast bewaren.
Serveer de noten met wat van de siroop bij Griekse yoghurt of hangop, pecannoten(maple)-ijs of gebruik ze inappeltaart, baklavah en pecan-gembercakecake, vul er halve perziken mee etc.