Maple pecanbroodjes
 |
voor 8 broodjes |
|
- 1 ei, losgeklopt
- eventueel grove (grein) suiker
|
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Ontdooi de velletjes bladerdeeg en verdeel de pecanpasta of amandelspijs over het midden van hetbladerdeeg.
Verdeel hierover de noten in maplesiroop en vouw het bladerdeeg als volgt dicht, eerst het onderste flapjeover de vulling vouwen, zijkanten naar het midden en oprollen, plak de rand met water vast.
Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en strooi er desgewenst wat grove suiker over.
Schakel de ovenstand terug naar 200 °C en bak de broodjes in ca. 20 minuten goudbruin, laat de broodjeswat afkoelen (noten worden gloeiend heet) en serveer (lauw)warm.
Oventijden en temperaturen verschillen nogal per oven, noteer daarom de eigen gegevens bij elk recept.
Met pecannoten op maplesiroop en blader- of filodeeg kan ook een baklavah-achtig gebak worden gemaakt,serveer daarbij eens een warme maple-Drambuie-saus.