|
|
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje.
Doe er het ei en de eidooier in.
Voeg de poedersuiker, vanillesuiker en boter toe en meng alles met een spatel snel door elkaar (ik zouzeggen: 2 tafelmessen en tegen elkaar in snijden).
Kneed een bol van het deeg, wikkel die in plastic folie en laat 1,5 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het deeg uit en leg in de bakvorm.
Bedek het met een vel bakpapier en bestrooi met droge bonen (de blinde vulling, Oké).
Bak 15 minuten in de oven.
Hak de helft van de pecannoten grof.
Klop voor de vulling de eieren met de bruine suiker en honing.
Voeg de gesmolten boter, het vanille-extract en de gehakte pecannoten toe.
Giet de bereiding op de taartbodem (haal eerst de blinde vulling en het bakpapier weg, Oké).
Maak boven op de taart een figuur met de hele pecannoten.
Bak 1 uur in de oven.
Laat de taart afkoelen voor u hem opdient, anders brokkelt hij.
Bron: Julie Schwob, Yes We Cook Uitg: Deltas
Bron: Onno Kleyn