Pastinaak koeken

Pastinaak koeken

voor 8 stuks

  • 500 g pastinaken
  • 2 eetl. roomboter
  • 2 eetl. melk
  • 3 eetl. bloem
  • snuf zout
  • vers gemalen peper uit de molen
  • reuzel of bakolie, arachide-, zonnebloemolie

Was en schil de pastinaken, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar c.q. bijna gaar.
De vork moet er in kunnen prikken, maar geen pap.
Afgieten en uit laten lekken.
Zorg ervoor dat de boter zacht is.
Stamp de pastinaakstukken tot puree, meng er melk, zout, peper, bloem en zachte/gesmolten boter door.
Vorm 8 koekjes.
Bestrooi die met bloem.
Bak de koekjes in hete reuzel, of plantaardige olie.
Beide zijden elk pakweg vier minuten zodat ze mooi goudgeel zijn.
Het gaat sneller dan je denkt.
Serveer direct.

Bron: A Taste of History with Joyce White
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug