voor 2 personen
|
|
Hak de rozemarijnnaaldjes klein.
Verwarm het water tot lauwwarm.
Meng het volkorenmeel en de bloem en meng de gedroogde gist er door.
Meng er het water en 1 eetlepel olie door en kneed het tot een soepel deeg.
Kneed de rozemarijnnaaldjes door het deeg.
Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
Warm de oven voor op 200 °C.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui zacht.
Voeg de paprika’s, de knoflook, het laurierblad en wat peper toe.
Stoof de paprika’s 10 minuten zacht.
Hak de cashewnoten grof en meng ze door de paprika.
Schep het mengsel in een ovenvaste schaal.
Rol het deeg uit tot een lap iets groter dan de schaal.
Bedek de schaal met het deeg en prik er met een vork wat gaatjes in.
Bestrijk het deeg met wat olie.
Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 20 minuten gaar en bruin.
Maak de kropsla en komkommer schoon.
Maak een dressing van de yoghurt, azijn en kruiden en meng dit door de groente.
Geef de salade bij de taart.
Uien over?
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.