Pannenkoekjes met maanzaad

Pannenkoekjes met maanzaad

voor 12 tot 15 kleine pannenkoekjes, 10 cm Ø

  • 220 g bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 25 cl melk
  • 2 eieren
  • 2 eetl. gesmolten boter
  • 4 eetl. maanzaad
  • boter om te bakken

Meng de bloem met de bakpoeder.
Roer er vervolgens met de garde de melk, eieren en de gesmolten boter doorheen.
Zorg dat er geen klontjes in zitten.
Roer er daarna de maanzaadjes door en laat het beslag een half uurtje staan om te rijzen.
Smelt een klontje boter in de koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van het beslag.
Afhankelijk van de grootte van je pan kun je er wel 2 of misschien 3 tegelijk bakken.

Eet deze pannenkoekjes met ahornsiroop, stroop of honing.
Maar ook met hartig beleg zijn ze heerlijk.

Bron: Bourgondië

Terug