Palestijns platbrood met kip en groente

Palestijns platbrood met kip en groente

  • 5 g volkorenmeel
  • 50 g bloem
  • ca. 7½ cl halfvolle yoghurt
  • 1 kipfilet
  • 1 theel. harissa of sambal
  • 1 dunne courgette
  • 150 g kerstomaatjes
  • 2 takjes munt
  • 4 takjes, platte peterselie
  • 2 eetl. olijfolie
  • sumak, gemalen rinse bessen
  • 30 g zachte geitenkaas

Doe het meel en de bloem in een kom en meng de yoghurt er met een vork door.
Kneed dit tot een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt 15 minuten op een koele plaats rusten.
Leg de kipfilet tussen plasticfolie en klop met bijv. een koekenpan de kip heel plat.
Snijd de kipfilet in repen.
Meng de harissa door de kip en laat dit afgedekt 15 minuten in de koelkast staan.
Verwarm een droge koekenpan.
Verdeel het deeg in 4 porties en druk ze plat.
Bak de stukken deeg één voor één in de hete koekenpan in ca. 3 minuten aan beide zijden gaar en lichtbruin.
Maak de groente schoon.
Halveer de courgette en snijd de helften in dunne plakjes.
Halveer de tomaatjes.
Was de kruiden en knip ze klein.
Bak de kip in de hete olie bruin.
Bak de groente kort mee.
Maak het geheel op smaak met de kruiden en wat sumak.
Verkruimel de kaas erover.
Eet het met het platbrood.

Verse kruiden over?

Terug