|
|
Bak eerst 2 tulband cakes volgens dit recept (d.w.z. verdubbel de hoeveelheid).
Laat afkoelen.
Bereid intussen de room.
Meng het puddingpoeder, suiker en 15 cl kokosmelk tot een gladde massa.
Breng 60 cl kokosmelk aan de kook en haal van het vuur.
Roer het puddingpoeder erdoor en breng het al roerend opnieuw aan de kook.
Laat ongeveer 1 minuut sudderen.
Roer dan de kokosvlokken erdoor.
Giet de pudding in een grote kom, bedek het oppervlak met huishoudfolie om te voorkomen dat er een vel ontstaat en laat afkoelen.
Klop de zacht geworden boter met een mixer gedurende minstens 5 minuten tot een luchtige witte massa.
Klop er vervolgens lepel voor lepel de custard door tot een volumineuze crème is ontstaan.
Doe de poedersuiker op een bord.
Rol de marsepein dun uit en leg de helft ervan op de poedersuiker (dit is om de onderste opening van de tulbanscake af te sluiten.
Leg er een tulbandcake op met de bovenzijde naar beneden.
Vul de chocolade eieren in het gat tot aan de top.
Smeer ongeveer 5 eetlepels room op de bovenkant van de tulbandcake.
Leg dan de tweede tulbandcake er bovenop.
Vul de resterende chocolade-eieren in het gat.
Bedek het gat met de tweede helft van de dun uitgerolde marsepein en bestrijk het Paasverrassingsei rondom met de crème.
Helemaal bovenaan moet meer room worden gebruikt om de karakteristieke eivorm te krijgen.
Koel het Paasverrassingsei tot het klaar is voor gebruik.
Tip
De buitenkant van het Paasverrassingsei kan ook naar wens worden versierd, bijvoorbeeld met kleine gekleurde eitjes.