voor 6 stuks
|
|
Doe de gist bij de melk samen met de suiker en roer door elkaar.
Doe de bloem en het zout in een kom en schenk dan het melkmengsel hier bij.
Voeg als laatste de margarine toe en kneed met een mixer met deeghaken 5 minuten goed door tot er een soepel deeg is ontstaan.
![]() |
![]() |
![]() |
Bebloem de binnenkant van de kom en leg hier de deegbal in.
Maak de theedoek iets vochtig en dek de kom af en zet op een warme plek.
Laat 45 minuten rijzen.
Haal het deeg uit de kom en kneed nog een keer goed door en verdeel in 6 gelijke porties en draai hier bolletjes van.
![]() |
![]() |
![]() |
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en knip met een schaar 2 oortjes aan de bovenzijde, dit doe je door de schaar wat schuin te houden.
Prik 2 oogjes er in en dek de haasjes weer af met de theedoek en laat nogmaals 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 220 °C.
Bak ze in ca. 13 tot 15 minuten goudbruin in de oven.
Tips
Wil je er zeker van zijn dat je deeg goed rijst, zet dan de afgedekte kom op 40 °C in de oven.
Bewaar de broodjes in een afgesloten trommel max. 2 dagen.
Ze zijn vers het lekkerste maar je kunt ze de volgende dag ook een paar minuten opwarmen in de oven.