|
|
Maak een gistdeeg voor het paasbrood.
Verwarm de melk.
Het mag niet meer dan lauw zijn, want te veel warmte zou de gistbacteriën doden.
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Verkruimel de gist erin en voeg de lauwe melk toe.
Meng de gist met de melk en voeg een beetje bloem toe vanaf de rand van het putje om een zacht voordeeg te maken.
Bestuif met een beetje bloem.
Dek af en laat op een warme plaats rusten tot het deeg gerezen is (u zult grote barsten zien op het met bloem bestoven oppervlak).
Verwarm de boter lichtjes en meng goed met suiker, eierdooiers, vanillesuiker, zout, nootmuskaat en kardemom.
Voeg het boter-suiker-eimengsel toe aan het gistdeeg en kneed goed.
Dek af en laat ongeveer 30 minuten rusten op een warme plaats.
Meng de sultana's, gekonfijte sinaasappelschil en pistachenoten door elkaar.
Nadat het deeg heeft gerust, werkt u het mengsel kort in het deeg.
Vorm het deeg tot een brood.
Dek af en laat nog 10 minuten rusten.
Klop de melk en de eidooiers goed op.
Leg het paasbrood op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk met de dooiermelk en laat even drogen.
Borstel opnieuw en snijd het oppervlak in een ruitvorm met een scherp mes.
Bak het paasbrood in de op 180 °C voorverwarmde oven gedurende ongeveer 35 minuten.