Hartige oude kaas-kerriewafel met abrikozenfruitbeleg

Hartige oude kaas-kerriewafel met abrikozenfruitbeleg

  • 4 eetl. abrikozenfruitbeleg, bijv. Fiordifrutta
  • 250 g tarwebloem
  • 25 g rietsuiker
  • 80 g roomboter, gesmolten
  • 3 eieren
  • 15 cl bier
  • 1 eetl. tijm
  • 75 g oude kaas, kleine blokjes
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 2 theel. zout

Verhit het wafelijzer.
Zeef de tarwebloem en kerriepoeder in een grote mengkom en voeg de roomboter, eieren, bier, rietsuiker en zout toe.
Meng alles goed door elkaar met een garde.
Voeg de oude kaas en tijm toe aan het mengsel.
Schep met twee lepels het beslag in het wafelijzer en bak ze ca. 8 minuten af.
Maak de hartige wafels af met de abrikozenjam.

Bron: Ekoplaza

Terug