Oosterse sinaasappelcake

Oosterse sinaasappelcake

  • 2 bio navelsinaasappels
  • 6 eieren
  • 220 g suiker
  • 250 g amandelen
  • 2 theel. bakpoeder
  • 1 springvorm

Kook de hele sinaasappels met schil gedurende 1½ uur.
Verwijder dan eerst het steeltje (anders loopt er water in de vrucht), en pureer de hele vrucht fijn.
Klop de eieren schuimig, voeg de suiker toe en blijf roeren.
Spatel de gemalen amandelen en het gezeefde bakpoeder erdoor en meng goed.
Roer tot slot de sinaasappelpuree erdoor.
Giet het deeg in een ingevette springvorm en strijk het glad.
Bak op 180 °C gedurende 50 à 60 minuten, dek af met aluminiumfolie gedurende de laatste 20 minuten.
Laat de taart afkoelen, bestrooi hem naar wens met poedersuiker of bestrijk hem met een glazuur op basis van sinaasappelsap en poedersuiker en versier hem met sinaasappelschil of sinaasappelfilets.

Bron: kraut &rüben

Terug