voor 15 - 20 stuks
|
|
Week de rozijnen voor in lauw water.
Schil en snijdt de appels.
Doe de oliebollenmix in een grote beslagkom en roer de stukjes appel en de afgegoten rozijnen door het drogemeel.
Breek één ei in een maatbeker en voeg handwarm water toe tot 36 cl.
Kluts het ei los in het water en voeg dit toe aan de mix.
Roer het geheel goed door elkaar.
Dek de kom af met plastic en zet hem op een warme plek.
Laat ongeveer een uur staan om te rijzen.
Het deeg zal verdubbelen (niet meer roeren!).
Dit duurt ongeveer 1 - 1½ uur.
Laat het beslag niet te lang staan.
Verhit in een pan frituurolie tot 175 °C.
Test met een korstje brood of de olie goed heet is: als het krokant wordt en goed bubbelt, is de oliegoed.
Doop de ijsbolletjestang in de hete olie en schep uit het gerezen beslag een bolletje.
Laat het bolletje in de hete frituurolie glijden door de tang boven de olie in te knijpen.
Bak ongeveer 4 - 5 oliebollen tegelijk (niet meer, dan koelt de olie teveel af) in ongeveer vijf minutengoudbruin en gaar.
Keer de oliebollen halverwege de baktijd om.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een met keukenpapier bekleed vergietuitlekken.
Laat de frituurolie eerst weer op de juiste temperatuur komen, voordat je de volgende serie bakt.
Bestrooi de oliebollen eventueel met poedersuiker en serveer ze op een schaal.
Als je ze wilt bewaren, laat de oliebollen dan helemaal afkoelen en pak ze in een plastic zak of plasticfolie.
Je kunt ze dan 1 - 2 dagen bewaren en weer verwarmen in de oven.
Bron: oliebollenmixleverancier De Nieuwe Band
Gepubliceerd door: Odin recepten