Bereid de oliebollen volgens het basisrecept, maar vervang de melk door gemberbier (ginger ale, Schweppes).
Vervang de helft van de rozijnen door een in kleine stukjes gesneden appel en vervang de sukade door 100 gram fijngesneden gemberbolletjes.
Bron: Astrid Veltman
voor 6 personen
|
|
Meng in een kom het zout door de gezeefde bloem.
Giet het lauwe water er langzaam bij, samen met de gist.
Roer met een garde tot een beslag.
Roer de boter, de kristalsuiker, het citroensap en het ei erdoor.
Schep de appel en gember rustig door het beslag.
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats ca. 60 minuten rijzen.
Verhit de frituurpan op 180 °C.
Maak bolletjes van het gerezen beslag met behulp van een ijslepel of twee losse lepels.
Laat ze voorzichtig in de hete olie zakken, ca. 4 à 5 stuks tegelijk.
Keer de oliebollen regelmatig zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Bak ze in ca. 6 minuten goudbruin en gaar.
Lek uit op keukenpapier.