Oliebollen met appel en gember - I

Bereid de oliebollen volgens het basisrecept, maar vervang de melk door gemberbier (ginger ale, Schweppes).
Vervang de helft van de rozijnen door een in kleine stukjes gesneden appel en vervang de sukade door 100 gram fijngesneden gemberbolletjes.

Bron: Astrid Veltman


Oliebollen met appel en gember - II

Oliebollen met appel en gember

voor 6 personen

  • 500 g bloem, gezeefd
  • 75 g appel, in kleine blokjes
  • 75 g gemberbolletjes op siroop, in kleine blokjes
  • 21 g verse gist of 7 g gedroogde gist, verkruimeld
  • 20 g zachte boter
  • 12 g zout
  • 1 ei, losgeklopt
 
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 1 eetl. citroensap
  •  
    • Ook nodig
  • frituurpan met olie
  • ijslepel

Meng in een kom het zout door de gezeefde bloem.
Giet het lauwe water er langzaam bij, samen met de gist.
Roer met een garde tot een beslag.
Roer de boter, de kristalsuiker, het citroensap en het ei erdoor.
Schep de appel en gember rustig door het beslag.
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats ca. 60 minuten rijzen.
Verhit de frituurpan op 180 °C.
Maak bolletjes van het gerezen beslag met behulp van een ijslepel of twee losse lepels.
Laat ze voorzichtig in de hete olie zakken, ca. 4 à 5 stuks tegelijk.
Keer de oliebollen regelmatig zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Bak ze in ca. 6 minuten goudbruin en gaar.
Lek uit op keukenpapier.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug