Noten-rozijnenbrood met honing

noten_rozijnenbrood (2K)

  • ½ blokje verse gist (21 g)
  • 1 theel. honing
  • 10 cl melk + wat extra
  • snuifje zout
  • 3 eetl. gesmolten boter
  • 1 ei
  • 250 g patentbloem (type 450)
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 50 g rozijnen

Doe de bloem en het zout in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden.
Los de gist en de honing op in de lauwe melk, en giet het in het kuiltje.
Voeg er de boter en het ei aan toe en kneed tot een soepel deeg.
Vorm een bal, leg die in een kom en dek af met een vochtige doek.
Laat 45 minuten rijzen op een warme plek, tot het volume verdubbeld is.
Kneed de noten en de rozijnen door het deeg.
Maak er een brood van en leg dit in een beboterde cakevorm.
Zorg ervoor dat de bovenkant mooi glad is.
Dek af met een doek en laat nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk het brood met de extra melk en laat het in het midden van de oven 40 à 50 minuten bakken, tot hetmooi goud bruin is.

Opmerking
Heerlijk bij een kaasschotel.

Bron: Lize Lorent
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug