Noten-chocoladebrood

noten_chocoladebrood (2K)

  • 700 g speltbloem
  • 45 cl water
  • 1 blokje verse gist
  • 2 theel. zeezout
  • 21 g zuurdesempoeder
  • 2 eetl. notenolie
  • 200 g noten, grof gehakt
  • 200 g chocolade, grof gehakt

Los de gist op in 2 eetlepels water.
Giet in een kom met 42 cl water, zout, de bloem en de zuurdesem.
Kneed tot een soepel deeg.
Dek af met een vochtige doek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
Duw de lucht uit het deeg en kneed er de noten, notenolie en chocolade door.
Vorm er een brood van en leg het in een met bloem bestoven cakevorm.
Bestrijk de bovenkant met water en dek het brood af met een vochtige doek. laat nog 30 minuten rijzen.
Zet een schaaltje water op de bodem van een op 180 °C voorverwarmde oven.
Schuif het brood in het midden van de oven en bak het 60 minuten.
Haal het uit de oven en laat het afkoelen in de vorm.

Opmerking
Lekker met een laagje verse geitenkaas.

Bron: Lize Lorent
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug