Muffins met Brugge goud en abrikozenconfituur

voor 30 stuks

  • 150 g Brugge goud geraspte kaas
  • 150 g Dixmuda (zoete) boter
  • 300 g bloem
  • 160 g suiker
  • 20 g vanillesuiker
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 18 cl melk
  • 2 eieren
  • 1 eetl. geraspte schil van sinaasappel
  • abrikozenconfituur

Doe de bloem in een kom en meng met bakpoeder, suiker, vanillesuiker, geraspte sinaasappelschil, Brugge goud, de eieren, melk en de gesmolten boter in deze volgorde tot je een glad mengsel hebt.
Vet de bakvormpjes in met boter en vul ½ met het deeg.
Schep in elke holte 1 eetlepel abrikozenconfituur en schep de rest van het deeg erop zodat er ¾ gevuld is.
Laat 20 - 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Bron: Kaasrecepten
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug