|
|
Je hebt ook een muffinplaat nodig, hoewel je met papieren cakevormpjes een eind komt, als je voorzichtigbent.
Smelt de boter, voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop crémig.
Voeg de 3 eieren één voor één toe.
Zeef de bloem en de bakpoeder.
Voeg nu afwisselend bloem en melk toe.
Doe het deeg in de muffinplaat.
Bak de muffins 20 minuten op 200 °C.
|
|
Droge ingrediƫnten in kom zeven.
Melk en ei loskloppen.
Boter smelten (kun je meteen de vorm mee invetten) en door ei/melk roeren.
Met een garde goed dooreen en wat luchtig slaan.
Bij de droge ingrediënten voegen en heel voorzichtig roeren, net genoeg om al het bloem nat te krijgen.
Voorzichtig in vormpjes doen.
In elke muffin een klein stukje pure chocolade doen.
Van belang bij de meeste muffinrecepten, zeker die met gesmolten boter is dat je de vochtige en drogeingrediënten heel voorzichtig bij elkaar voegt.
In deze tijd van het jaar kun je ze ook goed met fruit maken.
Fruit schoonmaken en met wat suiker bestrooien en een half uurtje laten staan om overtollig vocht eruit telaten trekken.
Jeroen
|
|
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Meng de meelsoorten met het bakpoeder, de nootmuskaat en kaneel in een grote kom.
Roer er de margarine door.
Meng er een voor een de eieren door.
Voeg als het te droog wordt, een scheutje melk toe.
Schep het beslag met een lepel in de papieren vormpjes of muffinvorm.
Bak de muffins in het midden van de oven en bak ze in ca. 30 minuten gaar en bruin.
Steek een breinaald in het midden van de muffin.
Is deze droog, dan is de muffin klaar.
Laat de muffins afkoelen op een rooster.
Tips
Meng 75 gram rozijnen door het beslag.
Versier de muffin met vrolijke bloemetjes.
Maak glazuur van 150 gram poedersuiker en sinaasappelsap.
Bron: Nederlandse Hartstichting