Mini hartige taartjes met brie, pecannoten en gedroogde tomaten
 |
voor 10 minitaartjes |
- klontje boter, om in te vetten
- 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 100 g brie, zonder korst, in kleine blokjes
- 10 zongedroogde tomaatjes, grof gehakt
- 15 pecannoten, grofgehakt
|
- 2 eieren
- 12½ cl slagroom
- handjevol bieslooksprietjes, gesnipperd
- peper
- zout
|
Materiaal: 10 kleine vormpjes, zo groot als muffinvormpjes.
Of 10 aluminiumschaaltjes met een doorsnede van 10 cm, in dat geval moet je de hoeveelheden verdubbelen.
Vet de vormpjes in met wat boter.
Snijd de bladerdeegplakjes diagonaal doormidden en bekleed de vormpjes ermee.
(Als het niet helemaal past, kun je het deeg een beetje vouwen en met je vingers in het vormpje uitdrukken,het hoeft niet zo precies.)
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Verdeel de brie, zongedroogde tomaatjes en pecannoten over de beklede vormpjes.
Kluts de eieren met de room en de bieslook goed door elkaar en breng op smaak met zout & peper.
Verdeel het eiermengsel over de 10 vormpjes.
Als je wat overhangende stukjes deeg hebt, vouw deze dan losjes over de vulling heen (zie foto’s) enzet ze in de voorverwarmde oven.
Bak ze 12 tot 15 minuten, tot ze mooi bruin zijn en gaar van binnen.
Behalve met brie, tomaatjes en pecannoten, kun je dit gerecht ook maken met andere succesvolle 3-tallen,zoals bijvoorbeeld mozarella, verse tomaatjes en basilicum.
Bron: Bourgondië