|
|
(*) Je hebt in totaal 12½ cl sap nodig, je kan zelf beslissen of je meer citroen (zuurder) dan wel sinaasappelsap neemt.
Verhit de oven tot 200 °C en neem twee mini muffin plannen (24 kleine mufins).
Doe de boter, water, olie, suiker en zout in een ovenbetendige kom.
Zet de pan 15 minuten in de oven, tot de boter gesmolten is, borrelt en aan de randen begint bruin te zien.
Haal de kom voorzichtig uit de oven en giet de bloem er bij.
Roer snel tot het deeg loskomt van de rand van de kom.
Doe een theelepel van het deeg in een uitsparing van de muffinpan en maak met je vingers een ‘kuipje’.
Herhaal tot het deeg op is.
Prik 1 of 2 keer met en vork gaatjes in het deeg.
Bak gedurende 8 tot 12 minuten, totdat het deeg overal goudbruin is.
Verwijder uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
Zet de oven op 150 °C.
Meng de bloem en de suiker in een mengkome.
Voeg het citroensap en de citroenzeste toe tot de suiker gesmolten is.
In een andere kom meng je de eieren en eierdooier met het zout.
Voeg de eieren bij de suiker/citroen mix en meng tot alles een homogeen geheel vormt.
Zet de muffinpan terug in de oven en giet voorzichtig de vulling in elk deegpotje terwijl het in de oven staat.
Sluit de oven en bak gedurende 5 tot 10 minuten, tot het midden vast geworden is.
Bron: Dit recept van Natasha is gevonden op haar blog Butterbaking