Mini cheesecakes met frambozen swirl

Mini cheesecakes met frambozen swirl

voor ca. 24 cheesecakes

    • voor de bodem
  • 100 g mariabiscuitjes
  • 75 g roomboter
  • 20 g kristalsuiker
  • snufje zout
  •  
    • voor de frambozen swirl
  • 75 g frambozen, vers of diepvries
  • 2 eetl. kristalsuiker
  • 2 eetl. water
    • voor de vulling
  • 450 g roomkaas
  • 50 g kristalsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 1 eetl. bloem
  • 2 eieren
  • 65 g zure room
  • 1 theel. vanille extract

Verwarm de oven voor op 170 °C en vul een minimuffin bakblik met kleine cupcake vormpjes.

Maak eerst de bodem
Verkruimel de maria biscuitjes in de keukenmachine en doe de kruimels in een kom.
Smelt de boter zonder hem bruin te laten worden en voeg deze samen met de suiker en het zout toe aan de koekkruimels.
Meng alles met een vork goed door elkaar en verdeel over de cupcake vormpjes.
Druk de bodem goed aan (dit gaat het handigst met de onderkant van een klein (borrel)glaasje) en bak de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak intussen de frambozen swirl
Doe de frambozen met de suiker en twee eetlepels water in een pannetje en laat zachtjes warm worden.
Blijf roeren met een houten lepel tot de frambozen zacht zijn geworden.
Druk het mengsel door een zeef om de pitjes eruit te halen.
Zet even apart om af te koelen terwijl je de taartvulling maakt.

De vulling
Mix in een beslagkom de roomkaas met de suiker, het citroenrasp en de bloem.
Voeg een voor een de eieren toe en mix telkens tot het ei volledig is opgenomen.
Spatel dan de zure room en het vanille extract door het mengsel.
Doe dit snel, zodat de vulling luchtig blijft.
Vul de vormpjes tot net onder de rand met het roomkaasmengsel (het kan zijn dat je wat vulling overhoudt).
Schud voorzichtig met het bakblik heen en weer zodat de vulling mooi egaal wordt.
Schep nu met een koffielepeltje kleine beetjes frambozenpuree op de cheesecakes.
Trek met een houten cocktailprikker lijntjes door de frambozen puree om een mooi marmereffect te maken.
Zet de cheesecakes in de oven en laat ze in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Laat de afkoelen tot kamertemperatuur en daarna nog minstens twee uur koud worden in de koelkast voor je ze serveert.

Bron: LoveMyFood

Terug