Mince meat pies

Zuidvruchtentaartjes

mince_meat_pies (2K)

voor 12 stuks

  • melk voor het bestrijken van de taartjes
  • 1 appel
  • 75 g krenten
  • 100 g blanke rozijnen
  • 1½ pakje roomboterbladerdeeg
  • 2 eetl. cognac
  • 100 g donkere rozijnen
  • ½ eetl. koekkruiden
  • 75 g harde boter
  • 50 g sukade, in stukjes
  • 1 eetl. citroenschil, geraspt
  • 15 g blanke amandelen
  • 1 eetl. sinaasappelschil, geraspt
  • 100 g bruine basterdsuiker

Schil de appel en snijd hem in heel kleine stukjes.
Hak de amandelen fijn.
Snijd de boter in kleine stukjes.
Schep alle ingrediënten, behalve de cognac en het bladerdeeg, in een ovenschaal door elkaar.
Dek het af met een schone doek en laat het een nacht staan.
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Schuif de schaal in de oven en verwarm mince meat 3 uur.
Laat de mince meat afkoelen en roer de cognac erdoor.
Bewaar de mince meat tot gebruik in een goed afgesloten pot in de koelkast.
Verwarm voor de taartjes de oven voor op 200 °C.
Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een grote lap.
Snijd hieruit 12 cirkels van 8 cm en 12 cirkels van 5 cm.
Bekleed de ingevette holtes van een muffinvorm met de grote deeg cirkels en vul ze met mince meat.
Dek de vulling af met de kleine cirkels en druk de rand met een schulprandje dicht.
Bestrijk de bovenkant van de taartjes met melk.
Bak de taartjes in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Neem ze voorzichtig uit de vormpjes en laat ze op een taartrooster afkoelen.

Tip
Ook lekker als toetje met een bolletje ijs of een vanillesaus.

Bron: NN

Terug