Meringue

voor 65 stuks

  • eiwitten 250 g
  • suiker 500 g
  • boter
  • bakpapier

Zorg er voor dat de kom waar u de eiwitten in gaat opkloppen zuiver vetvrij isafgewassen (inwrijven met citroen is niet nodig).
Scheid de eiwitten zonder (zeer belangrijk) sporen van de dooier (=vet).
Klop de eiwitten machinaal bijna helemaal op, voeg al kloppend de suiker toe en laat even verderstevig opkloppen.
Bestrijk een bakplaat met gesmolten boter en bekleed met bakpapier.
Spuit met een gekartelde of effen spuitmond vormpjes niet groter dan een ijsbolletje (vorm is nietbelangrijk).
De grote bepaald de droogtijd.
Bak in een oven op 80 °C gedurende 2½ uur, af zetten en laat verder drogen in de oven met hetdeurtje op een kier gedurende de nacht.
Test door een grote te breken en kijk of die in het midden droog is, zo niet laat verder uitdrogenop een droge plaats (geurvrije plaats).

Variaties
Je kan het beslag kleuren met voedingskleurstof vb. roze.
Gemalen koekjes, kaneel of nootjes op strooien voor het afbakken.
Je kan ze afwerken nadat ze zijn afgebakken met chocolade streepjes.

Bron: NN

Terug